Hjortgulasch

Värmande och mustig gulasch på hjort, passar utmärkt till en kyld Krušovice Černe.

4 personer:

800 gr grytbitar av hjort

2 msk paprikapulver

2 tsk nymald kummin

2 tsk vegeta

2 st oxbuljongstärningar

2 msk tomatpuré

3 st hackade vitlöksklyftor

2 st röda urkärnande paprikor, rostade och skållade

2 st klyftade gullökar

100 gr surkål

100 gr råriven potatis

2 st lagerblad

2 st morötter

1 knippe hackad timjan

Salt och peppar

Salta och peppra köttet och bryn det i en stekpanna på hög värme så det får fin färg runt om. Lägg därefter i löken och kryddorna. Fortsätt steka i någon minut. Ta upp allt och lägg i en kastrull. Häll på ca 1/2 liter vatten i stekpannan och ställ tillbaka på värmen och låt koka upp. Slå över vätskan över köttet, spä eventuellt med mer vatten – köttet ska vara helt täckt. Koka på medelvärme i ca 1-2 timmar tillsammans med resten av ingredienserna utom potatisen och den rostade paprikan. När köttet börjar kännas färdigt lägg i riven rå potatis och fortsätt koka tills vätskan har rett sig och blivit tjockare. Avsluta med den rostade paprikan och servera.

Serveras med fördel till kokt potatis, saltgurka och gräddfil.

Välkommen till Krušovice!

På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Du behöver vara minst 25 år för att besöka hemsidan