Rökt hjortinnanlår med Krušovice Černé-gelé

10 personer:
100 g tunt skivat rökt hjortinnanlår

Jordärtskockscrème
100 g skalade jordärtskockor
1 dl crème fraiche
Olivolja
Salt och vitpeppar

Lägg jordärtskockorna i en ugnssäker form, blanda med lite olivolja. Rosta på 200 grader tills skockorna får en gyllenbrun färg och blivit mjuka. Mixas slät med crème fraichen och smakas av med salt och peppar.

Picklad silverlök
50 g skalad silverlök
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten

Skiva löken i tunna ringar. Koka ihop ättika, socker och vatten, kyl ner och tillsätt löken. Låt ligga i 30 minuter.

Krušovice Černé-gelé
1 dl Krušovice Černé
10 g agar agar

Koka upp ölen, tillsätt agar agar. Låt stelna och hacka över gelén så att det blir små kristaller.

Toppa rätten med lite mortlade enbär.

Smaklig måltid!

Välkommen till Krušovice!

På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Du behöver vara minst 25 år för att besöka hemsidan