Med vilt i fokus – Krušovice och restaurang Pivo bjuder in till nya smaker

Hösten står för dörren och smaklökarna börjar längta efter mustigare mat som värmer själen. Lagom till de fallande utomhustemperaturerna lanseras därför en utsökt vilthelg på Pivo Bar & Kök i Göteborg, med kungligt öl från Krušovice och vilda smaker på menyn. Pivo Bar & Kök är en ny stjärna på Göteborgs restaurangkarta, vars koncept influerats […]

Hösten står för dörren och smaklökarna börjar längta efter mustigare mat som värmer själen. Lagom till de fallande utomhustemperaturerna lanseras därför en utsökt vilthelg på Pivo Bar & Kök i Göteborg, med kungligt öl från Krušovice och vilda smaker på menyn.

Pivo Bar & Kök är en ny stjärna på Göteborgs restaurangkarta, vars koncept influerats av såväl centraleuropeisk tradition som svensk husmanskost. Här möts rustika vilträtter och tjeckisk kvalitetsöl i en miljö som andas anrik historia. Pivo har hämtat sitt namn från det tjeckiska ordet för ”öl”, och restaurangens inredning är inspirerad av det kungliga bryggeriet Krušovice med anor från 1500-talet.

Allt fler svenskar visar intresse för att upptäcka vilt som råvara. Krušovice har nyligen samarbetat med TV-aktuelle kocken Karl Ljung, tidigare även vinnare av Årets kock, som tagit fram ett recept på hjortfilé med ölgelé gjord på Krušovices mörka lager Černé. Nu fortsätter jakten på nya smakupplevelser i Göteborg, där Krušovice tillsammans med Pivo Bar & Kök välkomnar till en helg med fokus på rustika vilträtter.

Vilt, enkla ingredienser och kärlek till hantverket är nyckeln till vårt koncept på Pivo, liksom i centraleuropeisk matkultur där inte minst öl av hög kvalitet spelar en central roll. Vi ser fram emot att bjuda våra gäster på en smakupplevelse utöver det vanliga tillsammans med Krušovice, säger Attila Tamas, krögare och ägare till Pivo Bar & Kök.

Under vilthelgen kan restauranggästerna avnjuta en specialkomponerad meny med ett urval olika vilträtter som ackompanjerats av smaker från Krušovice, antingen som ingrediens i maten eller som ett smakförhöjande komplement.

Krušovice är ett premiumöl som paras bäst med mat av hög kvalitet, så vi är självklart glada över att kunna presentera det bästa Tjeckien har att erbjuda i samarbete med de vassa kockarna på Pivo. Att vilthelgen äger rum i Göteborg är dessutom extra roligt, eftersom det är en både intressant och sjudande matstad, säger Per Gudrunson, Brand Manager för Krušovice.

Kungliga smaker av vilt med Krušovice och Karl Ljung

I höst samarbetar det tjeckiska ölvarumärket Krušovice med TV-aktuelle kocken Karl Ljung, där kärlek till kvalitet, hantverk och god smak står i fokus. Karl Ljung har i denna anda komponerat en vilträtt, där smaken av det mörka lagerölet Krušovice Černé i kombination med rökt hjort, skapar en spännande smakupplevelse. Krušovice är ett anrikt tjeckiskt premiumöl […]

I höst samarbetar det tjeckiska ölvarumärket Krušovice med TV-aktuelle kocken Karl Ljung, där kärlek till kvalitet, hantverk och god smak står i fokus. Karl Ljung har i denna anda komponerat en vilträtt, där smaken av det mörka lagerölet Krušovice Černé i kombination med rökt hjort, skapar en spännande smakupplevelse.

Krušovice är ett anrikt tjeckiskt premiumöl med ädelt arv. År 1581 blev Kejsare Rudolf II så förtjust i ölet, att han köpte bryggeriet och döpte det till ”Det kungliga bryggeriet av Krušovice”. Förutom god öl och kungliga slott, erbjuder Tjeckien ett kök som präglas av rustik mat, ofta med viltkött i fokus. Intresset för viltkött har även ökat bland svenska konsumenter de senaste åren, vilket, förutom köttets goda smak, till stor del kan härledas till att råvaran ses som ett naturligt alternativ och därmed uppskattas av kvalitetsmedvetna konsumenter.

För att ta fasta på detta har Krušovice tagit hjälp av TV-aktuelle kocken och viltfantasten Karl Ljung som komponerat en rätt med det mörka lagerölet Krušovice Černé som tongivande smaksättare: Rökt hjortinnanlår med jordärtskockscrème, picklad silverlök, Krušovice Černé-gelé och enbär.

Det är väldigt roligt att fler och fler svenskar fått upp ögonen för viltkött som en naturlig råvara. I det här receptet har jag använt mig av rökt hjort, som passar utmärkt med Krušovice Černés mörka arom med inslag av kaffe och mörk choklad, säger Karl Ljung.

Krušovice står för hantverk och kvalitet, något som även utmärker Karls matlagning. Vi är glada över att han skapat en rätt som både hämtar inspiration från svensk matkultur och tjeckisk hantverkstradition och som visar på Krušovices mångsidighet – en öl som är god både i och till maten, säger Per Gudrunson, Brand Manager för Krušovice på Spendrups.

Karl Ljung, som utsågs till Årets Kock 1999, är dubbelt aktuell nu i höst: han medverkar i Kockarnas Kamp på TV4 och öppnar även nya restaurangen Hillenberg i centrala Stockholm inom kort.

 

 

 

Välkommen till Krušovice!

På den här sajten förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 25 år för att besöka den.

Du behöver vara minst 25 år för att besöka hemsidan