Med vilt i fokus – Krušovice och restaurang Pivo bjuder in till nya smaker

Hösten står för dörren och smaklökarna börjar längta efter mustigare mat som värmer själen. Lagom till de fallande utomhustemperaturerna lanseras därför en utsökt vilthelg på Pivo Bar & Kök i Göteborg, med kungligt öl från Krušovice och vilda smaker på menyn.

Pivo Bar & Kök är en ny stjärna på Göteborgs restaurangkarta, vars koncept influerats av såväl centraleuropeisk tradition som svensk husmanskost. Här möts rustika vilträtter och tjeckisk kvalitetsöl i en miljö som andas anrik historia. Pivo har hämtat sitt namn från det tjeckiska ordet för ”öl”, och restaurangens inredning är inspirerad av det kungliga bryggeriet Krušovice med anor från 1500-talet.

Allt fler svenskar visar intresse för att upptäcka vilt som råvara. Krušovice har nyligen samarbetat med TV-aktuelle kocken Karl Ljung, tidigare även vinnare av Årets kock, som tagit fram ett recept på hjortfilé med ölgelé gjord på Krušovices mörka lager Černé. Nu fortsätter jakten på nya smakupplevelser i Göteborg, där Krušovice tillsammans med Pivo Bar & Kök välkomnar till en helg med fokus på rustika vilträtter.

Vilt, enkla ingredienser och kärlek till hantverket är nyckeln till vårt koncept på Pivo, liksom i centraleuropeisk matkultur där inte minst öl av hög kvalitet spelar en central roll. Vi ser fram emot att bjuda våra gäster på en smakupplevelse utöver det vanliga tillsammans med Krušovice, säger Attila Tamas, krögare och ägare till Pivo Bar & Kök.

Under vilthelgen kan restauranggästerna avnjuta en specialkomponerad meny med ett urval olika vilträtter som ackompanjerats av smaker från Krušovice, antingen som ingrediens i maten eller som ett smakförhöjande komplement.

Krušovice är ett premiumöl som paras bäst med mat av hög kvalitet, så vi är självklart glada över att kunna presentera det bästa Tjeckien har att erbjuda i samarbete med de vassa kockarna på Pivo. Att vilthelgen äger rum i Göteborg är dessutom extra roligt, eftersom det är en både intressant och sjudande matstad, säger Per Gudrunson, Brand Manager för Krušovice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *